-Paarse krokodil?-

Paarse krokodil?
Als je gebruik maakt van een Persoons Gebonden Budget (PGB) krijg je te maken met de Sociale Verzekerings Bank (SVB). Bij de SVB zijn ze van de werkverschaffing. Ik vind het echt knap.

Als ze daar de hele administratie op orde hebben, bedenken ze iets nieuws om weer iemand bezig te houden. Wat zullen we vandaag eens doen? Weet je wat? We sturen iedereen een brief dat het blauwe formuliertje niet meer goed is omdat we dit jaar een roze formuliertje willen gebruiken. “Ja maar op het roze formuliertje staat hetzelfde als op het blauwe!”
Jammer dan, wij willen toch echt dat je voor al je zorgverleners de hele rambam opnieuw invult. En je kan er niks tegen doen. Blijkbaar wordt er toch nog steeds gefraudeerd met PGB-budgetten want vanaf 1 juli moet in elke zorgovereenkomst ‘de derdenbeding-clausule’ zijn opgenomen. De wat? Ja, precies, geen hond die weet wat er bedoeld wordt. Geen kip die het verschil ziet met de oude formulieren, behalve dan dat er derdenbeding boven gedrukt staat. In het kader van de paarse krokodil – google dat maar eens – ga ik volgende week voorstellen om paarse formulieren te introduceren, lekker gender neutraal, want daar moet ook rekening mee gehouden worden niet dan?
Hebben zij weer wat te doen. En ik dus ook …


Reactie schrijven

Commentaren: 0